Kjeld Nuis met lef naar nationale titel op 1500 meter

Kjeld Nuis 1500m NK Afstanden 2019
Kjeld Nuis (Beeld NOS)

Kjeld Nuis heeft zich zaterdag in Heerenveen met heel veel lef verzekerd van de nationale titel op de 1500 meter.

De Olympisch kampioen opende pijlsnel en reed zelfs even onder het baanrecord van Denis Yuskov. In de laatste ronde moest Nuis het wel bekopen. Van pure vermoeidheid ging hij bijna onderuit in de bocht. Maar hij bleef op de been en harkte naar 1.44’02. De winnende tijd en goed voor een ticket naar het WK Afstanden in Inzell.

Patrick Roest bouwde zijn 1500 meter een stuk voorzichtiger op. De wereldkampioen allround eindigde met een snel rondje 27.2 om tot een eindtijd te komen van 1.44’20. Goed voor het zilver plus startbewijzen voor het WK Afstanden en het EK Allround.

Thomas Krol toonde zich wederom een uitstekende 1500 meter-rijder. Met 1.44’74 werd hij derde. Ook Krol mag dus begin februari mee naar het WK Afstanden in Inzell.

Sven Kramer reed met 1.45’35 een solide 1500 meter. De Fries kan tevreden zijn want ondanks een waardeloze start van het schaatsseizoen heeft hij zich met deze prestatie zonder problemen geplaatst voor het EK Allround. Klasse en karakter!

Ook Douwe de Vries sleepte met de vijfde tijd (1.46’05) een ticket in de wacht voor het Europees Kampioenschap in Collalbo.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Klik hier voor het klassement 1500/5000 meter.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s