Schouten en De Vries Nederlands kampioenen Mass Start

Douwe de Vries nk mass start 2019
Douwe de Vries (Beeld NOS)

Irene Schouten en Douwe de Vries zijn zondag in Heerenveen Nederlands kampioen Mass Start geworden.

Bij de vrouwen toonde Schouten zich simpelweg de enige echte koningin van de Mass Start. Ze wachtte de hele wedstrijd slim af waardoor ze op het eind nog meer dan genoeg over had om de kopgroep buitenom voorbij te gaan. Zo kon ze met gemak op de eindstreep af sprinten om voor de zesde keer in zeven jaar de overwinning op te eisen.

Irene Schouten mass start nk afstanden
Irene Schouten (Beeld NOS)

Een terechte overwinning voor Irene Schouten die in het langebaantoernooi afgelopen weekend niet van zich kon doen spreken. Dat leverde haar kritiek op van haar coach Jillert Anema die vond dat ze er niet voor had gevochten. Ze zou ziek zijn. Volgens Anema was ze niet ziek maar ‘allergisch voor adrenaline’. Schouten nam op haar beurt haar coach na de overwinning op de Mass Start op de hak in het interview met de NOS. Tegen verslaggever Bert Maalderink zei ze: ,,Geloof jij alles wat Jillert zegt? Hij praat wel vaker onzin.” Waarmee de kou weer uit de lucht lijkt te zijn ..

Kopstoot

Bij de mannen werd de Mass Start ontsierd door een valpartij in de laatste bocht. Arjan Stroetinga maakte een misslag waarna Gary Hekman en Simon Schouten ten val kwamen. Hekman vond dat Schouten de valpartij had veroorzaakt waardoor er een heuse fitty ontstond op de ijsbaan .. Hekman deelde zelfs een kopstoot uit aan Schouten. Ongekend in het schaatsen!

hekman en schouten fitty
De fitty tussen Hekman en Schouten (Beeld NOS)

Douwe de Vries kon optimaal profiteren van de chaos en kwam als winnaar over de streep. Waar twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen ..

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s