Kjeld Nuis Nederlands kampioen op 1000 meter

Kjeld Nuis 1000 meter nk afstanden 2019.png
Kjeld Nuis (Beeld NOS)

Kjeld Nuis heeft zondag puur op vechtlust ook de nationale titel op de 1000 meter in de wacht gesleept. Zaterdag harkte hij zich al naar de zege op de 1500 meter in Heerenveen.

Echt makkelijk lijkt het allemaal niet te gaan bij Kjeld .. de Olympisch kampioen is nog steeds de sterkste en de snelste Nederlander op de 1000 en de 1500 meter maar de relatiebreuk met Jill de Robles (de moeder van zijn zoontje Jaxx) straalt van hem af. Hij is blij met de overwinningen maar echt happy lijkt hij niet te kunnen zijn .. en dat is nog te begrijpen ook!

De Olympisch kampioen noteerde in Thialf 1.08’16 waarmee hij zijn ploeggenoot Thomas Krol voor bleef. Krol had kort daarvoor al een messcherpe 1.08’26 op de klok gezet en baalde stevig dat het toch niet genoeg bleek te zijn om Nuis te verslaan.

Kai Verbij werd derde in Thialf op de 1000 meter in 1.08’54. Hij mag op basis van die prestatie samen met Nuis en Krol starten op de 1000 meter bij het WK Afstanden in Inzell.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren

Kwalificatie EK-Sprint

Het NK Afstanden was ook selectiewedstrijd voor het EK Sprint, half januari in Collalbo. Over de 500 en 1000 meter is een klassement opgesteld. De top drie heeft zich geplaatst voor het Europees sprintkampioenschap: dat zijn Kjeld Nuis, Kai Verbij en Thomas Krol.

Bekijk hier het klassement heren 500/1000 meter.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s