Ireen Wüst pakt ook nationale titel op 1000 meter

Ireen Wust 1000 meter nk afstanden 2019
Ireen Wust (Beeld NOS)

De sprintvezels van Ireen Wüst staan op scherp! De Olympisch kampioene wil aan het eind van dit seizoen een wereldrecord rijden op de 1500 meter. En dat ze daarvoor ook op de sprint mee moet kunnen, heeft ze prima begrepen ..

Zondag won de Brabantse de 1000 meter bij het NK Afstanden in een uitstekende tijd van 1.14’86. Het is voor het eerst dat een vrouw bij een nationaal kampioenschap op de 1000 meter onder de 1.15 rijdt ..

Ook Antoinette de Jong is bezig aan een geweldig NK Afstanden. Nadat ze al de 5000 meter had gereden, schudde ze zondagmiddag ook nog eens even de tweede tijd op de 1000 meter uit haar mouw. Met 1.15’27 reed ze zelfs een persoonlijk record.

Jutta Leerdam noteerde met 1.15’31 de derde tijd op de 1000 meter in Heerenveen. Op haar verjaardag mag de 20-jarige sprintster absoluut tevreden zijn. Ze plaatste zich daarmee namelijk met Wust en De Jong voor het WK Afstanden in Inzell. En ze sleepte een startbewijs in de wacht voor het EK Sprint.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Startbewijzen EK-sprint

Het NK Afstanden was ook selectiewedstrijd voor het EK Sprint, half januari in Collalbo. Over de 500 en 1000 meter is een klassement opgesteld. De top drie heeft zich geplaatst voor het Europees sprintkampioenschap: dat zijn Jutta Leerdam, Sanneke de Neeling (vierde op de 1000 meter) en Letitia de Jong (vijfde op de 1000 meter).

Klik hier voor het klassement dames 500/1000 meter.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s