Bergsma Nederlands kampioen met baanrecord in Thialf

Jorrit Bergsma 10 km nk afstanden 2019
Jorrit Bergsma (Beeld NOS)

Jorrit Bergsma heeft zondag bij het NK Afstanden in Heerenveen het baanrecord op de 10 kilometer verbeterd. Met een fenomenale race en snelle rondjes 29 op het eind pakte Bergsma zijn vijfde nationale titel en scherpte hij de toptijd in Thialf aan tot 12.43’70.

Bergsma besloot de eerste wereldbekerwedstrijden van dit seizoen over te slaan om te kunnen genieten van zijn ‘vaderschapsverlof’. Bij zijn internationale rentree in Polen moest de Fries duidelijk nog op stoom komen. Dat lukte vrijdag op de 5 kilometer al beter met het NK-zilver. Zondag zette hij de kroon op het werk met de winst op de 10000 meter. En ook niet onbelangrijk, de verbetering van het baanrecord van Sven Kramer uit 2013. Het eerste baanrecord dat Bergsma op zijn naam zet in Thialf .. Klasse!

Patrick Roest reed in een direct gevecht met Bergsma naar het zilver in Thialf: 12.50’86.

Bergsma en Roest hebben zich daarmee geplaatst voor het WK Afstanden in Inzell. Nederland heeft op de 10 kilometer heren twee startplekken ter beschikking. Douwe de Vries valt daardoor net buiten de boot voor de mondiale titelstrijd. Hij werd derde op de 10000 meter in Heerenveen. Met 12.56’61 reed de 36-jarige De Vries wel een persoonlijk record. Hij beleeft zijn beste seizoen ooit ..

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s