Vanessa Herzog Europees kampioene sprint 2019

vanessa herzog met vlag oostenrijk

De Oostenrijkse Vanessa Herzog heeft in het Italiaanse Collalbo haar eerste Europese sprinttitel veroverd. Herzog won twee keer met overmacht de 500 meter en had op de afsluitende 1000 meter genoeg aan de derde tijd.

De Russische Daria Kachanova won zondag de 1000 meter in een nieuw wereldrecord op buitenijs: 1.15’22. Daardoor klom ze in het eindklassement naar de tweede plaats, voor haar landgenote Olga Fatkulina.

Jutta Leerdam reed een uitstekend EK Sprint 2019. Ze werd twee keer tweede op de 1000 meter. In het algemeen klassement eindigde ze op de vierde plaats. Sanneke de Neeling werd vijfde, Letitia de Jong zesde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 1000 meter dames

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s