Tiende Europese allroundtitel voor Sven Kramer in Collalbo

podium ek allround 2019 collalbo

Sven Kramer heeft zondag in Italië voor de tiende keer de Europese allroundtitel opgeëist. Kramer deed dat in Collalbo waar hij in 2007 voor de eerste keer het EK Allround op zijn naam zette.

Sven The Man is weer helemaal terug na een seizoenstart die werd gekenmerkt door rugklachten. Kramer gooide er begin november al het bijltje bij neer toen zijn oude blessure weer opspeelde. Hij koos ervoor om rust te nemen en even geen wedstrijden meer te rijden. Pas bij de World Cup in Heerenveen stapte de Fries weer op het ijs. En met resultaat .. want tegen een fitte Sven Kramer is in Europa nog steeds niemand opgewassen!

Kramer moest op de 10 kilometer de strijd om de titel aangaan met ploeggenoot Patrick Roest. De regerend wereldkampioen allround bouwde de slotafstand niet bepaald slim op. Roest had op het eind duidelijk nog genoeg energie in de tank om een fabuleuze eindsprint in te zetten. Hij won er de 10000 meter mee in 13.26’45. Het zorgde er wel voor dat Kramer op het laatste rechte stuk ook nog even vol gas moest geven waarmee het EK Allround letterlijk tot in de laatste seconde spannend bleef .. Sven Kramer noteerde 13.26’88 en dat bleek genoeg voor de zege in het eindklassement.

De Noor Sverre Lunde Pedersen had het loodzwaar op de 10 kilometer. Met 13.36’14 kwam hij zelfs niet aan de tijd van Douwe de Vries die 13.35’87 op de klok zette en daarmee het brons op de slotafstand won.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren.

eindklassement heren ek allround 2019 collalbo

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s