KNSB geeft Nuis tik op de vingers

kjeld nuis in overleg
Beeld ISU Skating Channel

Kjeld Nuis heeft maandag een tik op de vingers gekregen van de KNSB. Technisch directeur Remy de Wit van de nationale schaatsbond heeft per brief laten weten dat hij het gedrag van de schaatser bij het EK Sprint in Collalbo afkeurt.

Nuis haalde vrijdagavond verhaal bij de scheidsrechter, nadat hij was gediskwalificeerd op de 1000 meter wegens het afsnijden van de bocht. De manier waarop de rijder dit deed noemt De Wit in zijn brief ‘onbehoorlijk en onaanvaardbaar’.

De Olympisch kampioen liep na een gesprek waarin hij zijn gelijk wilde halen nogmaals op de official af en pakte zijn accreditatie vast om te kijken wat zijn naam was .. Kjeld Nuis bood de scheidsrechter in een interview met de NOS een dag later overigens zijn excuses aan ..

Nuis krijgt in de brief een waarschuwing. Hij moet ervoor zorgen dat dergelijk gedrag niet meer voorkomt, anders zal de KNSB maatregelen treffen, aldus De Wit.

De technisch directeur was in Collalbo aanwezig en heeft de gebeurtenissen van nabij gevolgd. Naar aanleiding van het incident voerde hij in Italië al diverse gesprekken met betrokkenen, onder wie coach Jac Orie, over het handelen van zijn teamleden.

Bron: KNSB

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s