Hein Otterspeer en Jutta Leerdam aan kop NK Sprint

hein otterspeer nk sprint 10000 meter
Hein Otterspeer

Hein Otterspeer (Yes, the man is back!) en Jutta Leerdam gaan na de eerste dag aan de leiding van het NK Sprint in Heerenveen.

De 30-jarige Otterspeer – die dit seizoen nog niet uit de verf kon komen – reed een fantastische 1000 meter in Thialf: met 1.08’05 zette hij een kampioenschapsrecord op de klok en knalde hij meteen naar de top van het tussenklassement. Op de 500 meter noteerde Otterspeer de zesde tijd met 35’06. Na de openingsafstand leek Dai Dai Ntab de beste papieren te hebben om zijn nationale sprinttitel te prolongeren. Hij won de 500 meter in 34’67. Maar na de 1000 meter werden de kaarten opnieuw geschud. Otterspeer leidt verrassend de dans in Heerenveen en heeft zondag een voorsprong van 0,26 seconden op Ntab.

Voor de winnaar van het NK Sprint ligt een ticket klaar voor het WK Sprint, eind februari in Heerenveen. Twee startbewijzen zijn al vergeven aan Kai Verbij (Europees kampioen sprint) en Kjeld Nuis.

KLIK HIER VOOR HET TUSSENKLASSEMENT HEREN NK SPRINT

jutta leerdam wckt 1000m

Bij de vrouwen gaat Jutta Leerdam aan de leiding na twee afstanden. Ze won zaterdag zowel de 500 als de 1000 meter in Thialf. Met tijden van 38’01 en 1.14’47 heeft ze aan het eind van de eerste dag een aardig gat geslagen met de concurrentie. Letitia de Jong is met 0,38 seconden achterstand misschien nog de enige die Leerdam van de nationale sprinttitel kan afhouden. Janine Smit staat derde op 1,55 seconden.

De top drie van het NK Sprint dames mag eind februari starten bij het WK Sprint in Heerenveen.

KLIK HIER VOOR HET TUSSENKLASSEMENT DAMES NK SPRINT

Klik hier voor de uitslag van de 1e 500 meter dames.

Klik hier voor de uitslag van de 1e 500 meter heren.

Klik hier voor de uitslag van de 1e 1000 meter dames.

Klik hier voor de uitslag van de 1e 1000 meter heren.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s