Bosker en Beune leiden NK Allround

joy beune wckt 1000m
Joy Beune

Marcel Bosker en Joy Beune gaan na de eerste dag van het NK Allround in Heerenveen aan de leiding in het klassement.

Bosker begon het kampioenschap met een vijfde plaats op de 500 meter. Daarna schaatste hij zich naar de top van het klassement met een persoonlijk record van 6.13’45 op de 5000 meter. Hij deed dit in een directe confrontatie met de nummer twee van het klassement,  Douwe de Vries die de 5 kilometer won in een persoonlijk record van 6.12’47.

podium 5000 meter heren nk allround
Podium 5000 meter NK Allround 2019: vlnr Marcel Bosker, Douwe de Vries, Jos de Vos

De Vries heeft zondag op de 1500 meter een achterstand van 1,60 seconden op Bosker goed te maken. Toch is de strijd volgens Bosker nog niet gestreden: ,,Ik heb zondag nog een hele zware dag voor de boeg. Mijn 1500 meters zijn dit seizoen nog niet super en op de 10 kilometer zal ik ook voluit moeten rijden om Douwe voor te blijven in het klassement.” Bosker is erop gebrand om zich te plaatsen voor het WK. Hij liep het EK Allround mis doordat hij eind december ziek was bij de kwalificatiewedstrijd (NK Afstanden).

Voor de winnaar van het NK Allround ligt een startbewijs klaar voor het WK Allround in Calgary. Sven Kramer en Patrick Roest hebben zich al via het EK Allround geplaatst voor de mondiale titelstrijd.

KLIK HIER VOOR HET TUSSENKLASSEMENT HEREN NK ALLROUND

Dames

joy beune wckt 1000m
Joy Beune

Bij de dames gaat Joy Beune na de eerste dag aan de leiding. De wereldkampioene allround won de 500 meter in 39’29 en op de 3000 meter noteerde ze de derde tijd (4.03’20). Carlijn Achtereekte staat na twee afstanden tweede, met een achterstand van 0’88 seconden op Beune. Melissa Wijfje staat derde maar haar kansen om de titel (en het laatste t=ticket voor het WK Allround in Calgary) te bemachtigen lijken al verkeken. Wijfje moet dan bijna 3 seconden goed maken op de 1500 meter zondag.

KLIK HIER VOOR HET TUSSENKLASSEMENT DAMES NK ALLROUND

Uitslagen NK Allround zaterdag 26 januari 2019

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s