Carlijn Achtereekte Nederlands kampioene allround 2019

carlijn achtereekte nk allround 2019
Carlijn Achtereekte © Foto Ellen van den Berg

Carlijn Achtereekte heeft zondag in Heerenveen de nationale allroundtitel op haar naam geschreven.

Het kampioenschap bij de dames bleef spannend tot in de slotrit van de 5000 meter. Olympisch kampioene Achtereekte moest meer dan 6 seconden goed maken op Joy Beune die het hele weekend al aan de leiding ging in Heerenveen. In een directe confrontatie versloeg Achtereekte haar ploeggenote met een tijd van 6.49’81. Beune kwam over de streep in 6.58’94. Geen zes seconden verschil dus, maar ruim negen: meer dan genoeg om de nationale titel te pakken plus het laatste startbewijs voor het WK Allround in Calgary.

Baanrecord 5000 meter Esmee Visser

esmee visser na 5000m nk allround
Esmee Visser

Melissa Wijfje leek na de 1500 meter derde te gaan worden in Heerenveen maar werd in de afsluitende 5000 meter van het podium gestoten door Esmee Visser. De Olympisch kampioene reed met de fabuleuze tijd van 6.47’47 het 12 jaar oude baanrecord van Martina Sablikova uit de boeken. Ook op de 1500 meter wist Visser met 1.57’69 al drie seconden van haar persoonlijk record af te snoepen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT DAMES NK ALLROUND 2019

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s