‘Opa’ Douwe de Vries wint NK Allround 2019

douwe de vries nk allround 2019
Douwe de Vries

Douwe de Vries heeft zondag in Heerenveen het NK Allround 2019 gewonnen. De 36-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma – die door zijn ploeggenoten gekscherend ‘opa’ wordt genoemd – is de oudste Nederlandse allroundkampioen ooit.

De Vries liet op de afsluitende 10 kilometer in Thialf zien dat hij met recht het laatste ticket voor het WK Allround in Calgary op zak heeft. Hij klopte zijn grootste concurrent voor de titel Marcel Bosker met een tijd van 12.55’10. Bosker kwam over de streep in 13.14’34. Het verschil tussen beide kemphanen bedroeg voor aanvang van de 10 kilometer 6,24 seconden .. you can do the maths!

Douwe de Vries beleefde een magisch weekend in Heerenveen. Hij won drie van de vier afstanden bij het NK Allround en zette drie persoonlijke records op de klok. Voor Marcel Bosker waren de druiven zuur .. de rijder van TalentNed ging het hele weekend aan de leiding in Thialf maar zag de titel en het startbewijs voor het WK Allround uiteindelijk toch door zijn vingers glippen.

Douwe de Vries staat begin maart in Calgary aan de start van het WK met ploeggenoten Sven Kramer en Patrick Roest die zich eerder al rechtstreeks plaatsten via het EK Allround.

Chris Huizinga eindigde in Heerenveen op de derde plaats in het eindklassement. Voor de start van de 10 kilometer moest de 21-jarige rijder van Jumbo Thomas Geerdinck nog voor zich dulden. Maar op de slotafstand duwde Huizinga met een persoonlijk record van 13.25’87 Geerdinck van het podium af.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT HEREN NK ALLROUND 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s