Knieblessure Kramer na aanrijding

Sven Kramer okt 2019

Wat een pech voor de familie Kramer! Eerder deze week raakte oud-schaatser Yep Kramer, vader van Sven, gewond bij een fietsongeluk in Friesland. Zaterdagochtend liep Sven zelf in Inzell een blessure op aan zijn knie toen hij op de fiets werd aangereden door een auto.

De auto kwam uit een uitrit, maar gaf de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang waardoor een botsing onvermijdelijk was.De ernst van de blessure moet nog worden onderzocht, maar duidelijk is dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen verstoord zal zijn.

Op dit moment is het nog onduidelijk of Sven op tijd fit is voor het World Cup Kwalificatie Toernooi dat van 1 t/m 3 november in Heerenveen wordt gehouden. Kramer vliegt zondag terug naar Nederland. Maandag krijgt hij een MRI-scan.

“Ik heb vooral last van mijn knie”, aldus Sven Kramer. “Morgen vlieg ik naar huis voor nader onderzoek maandag in het ziekenhuis. Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen.”

Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s