Ter Mors tot 2022 bij Team IKO

Jorien ter Mors IKO
Foto Glenn Wassenbergh

Jorien ter Mors blijft bij Team IKO tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing. De schaatsploeg van de broers Erwin en Martin ten Hove maakte vrijdag bekend dat het contract van de Olympisch kampioene op de 1000 meter is opengebroken.

Jorien Ter Mors tekende in mei 2018 een contract bij Team IKO maar al snel bleek dat ze een operatie moest ondergaan aan haar knie. Ze kon vorig seizoen niet in actie komen.  Inmiddels is Ter Mors weer in staat om wedstrijden te rijden en zal ze zich komend weekend tijdens het World Cup Kwalificatie Toernooi proberen te plaatsen voor de eerste internationale wedstrijden na haar operatie.

De contractverlenging is mede mogelijk gemaakt door Friesland Lease, dat zich ook tot en met de Olympische Spelen heeft verbonden aan het team. Het bedrijf was al auto- en fietssponsor van IKO maar stopt nu extra geld in de schaatsploeg.

‘Voor een schaatsteam in opbouw is dit een geweldige stap,’ aldus Team IKO. ‘Jorien heeft een erg zwaar jaar achter de rug en we vinden het daarom mooi om te zien dat de oude Jorien langzaam aan het terugkeren is. We zijn er trots op dat we zo’n wereldtopper voor meerdere jaren aan ons hebben kunnen verbinden, want we hebben er alle vertrouwen in dat ze weer terug zal keren aan de wereldtop.’

Reactie Jorien Ter Mors

‘Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat ik krijg vanuit de ploeg en van Erwin en Martin in het bijzonder,’ aldus Ter Mors. ‘Na een moeilijk jaar zie ik er naar uit om de komende jaren weer ouderwets hard te gaan schaatsen.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s