Jorien ter Mors is terug. En hoe!

Jorien ter Mors is terug! Op het ijs. En aan de top van het vrouwenschaatsen in Nederland. Hoe ze er internationaal voor staat mag ze de komende maanden gaan testen bij de eerste wereldbekerwedstrijden van het nieuwe seizoen.

Bij het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen maakte Ter Mors op de 1500 meter met 1.54’22 een ijzersterke indruk nadat ze een jaar lang geen wedstrijden heeft geschaatst. De Olympisch kampioene op de 1000 meter moest vorig seizoen noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan vanwege een knie-operatie.

Antoinette de Jong schaatste tegen Ter Mors naar 1.54’98, de tweede tijd. Ook Ireen Wust bemachtigde een startbewijs voor de eerste World Cups van het nieuwe seizoen. De Brabantse, die vorig jaar na de dood van haar vriendin Paulien van Deutekom het zwaarste seizoen uit haar carrière doormaakte, eindigde met 1.55’09 op de derde plaats.

Ook Melissa Wijfje mag wereldbekerwedstrijden gaan rijden op de 1500 meter. Ze werd vierde in 1.55’81. Tranen van vreugde waren er bij Reina Anema die met 1’56’54 een persoonlijk record neerzette in Thialf. En – belangrijker – het vijfde en laatste ticket voor de wereldbekerwedstrijden in haar zak steekt.

Klik hier voor de volledige uitslag 1500 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s