Roest knalt naar winst op 5 km

 

Patrick Roest, Sven Kramer, Jorrit Bergsma, Marcel Bosker en Douwe de Vries. Dat zijn de vijf mannen die zich geplaatst hebben voor de eerste wereldbekerwedstrijden op de 5000 meter van dit seizoen.

Patrick Roest reed het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf niet bepaald op reserve. De wereldkampioen allround deed een aanval op het baanrecord van de Rus Danila Semerikov dat op 6.08’96 staat. Met 6.09’83 slaagde Roest daar uiteindelijk niet in maar hij was vrijdag wel veruit de snelste op de 5000 meter.

Jorrit Bergsma schaatste naar de tweede tijd: 6.14’31. Sven Kramer noteerde met 6.15’71 de derde tijd in Thialf. Een knappe prestatie aangezien Kramer enkele weken geleden een botkneuzing opliep aan zijn knie bij een aanrijding met een auto in Inzell.

Het vierde startbewijs voor de World Cups ging naar Marcel Bosker die 6.18’41 op de klok zette. En ook Good ‘old’ Douwe de Vries gaat mee naar de wereldbekerwedstrijden op de 5 kilometer. Hij werd vijfde in 6.18’80.

Jan Blokhuijsen – die dit seizoen zijn rentree maakt in het langebaanschaatsen – was met 6.20’50 net niet snel genoeg om een startbewijs te veroveren. Hij eindigde op de zesde plaats in Heerenveen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s