Programma World Cup 4 Nagano

Nagano world cup logo

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december is de M-Wave in het Japanse Nagano het toneel van World Cup nummer 4 van het langebaanseizoen.

Geen 1500 meter

Op het programma staat een bonte mengeling van onderdelen: behalve de individuele afstanden ook de team sprint, de team pursuit en de mass start. De 1500 meter, het koningsnummer van het schaatsen, ontbreekt echter in Nagano …

Schaatstoppers afwezig

Helaas hebben bijna alle Nederlandse schaatstoppers besloten om deze wereldbekerwedstrijd over te slaan. Met uitzondering van het sprintteam van Reggeborgh en een enkele verdwaalde Jumbo- en IKO-rijder. De schaatsploegen kiezen voor een trainingskamp om zich voor te bereiden op het NK Afstanden eind december. Dat toernooi is namelijk een selectiewedstrijd voor de komende EK’s en WK’s. Bovendien wordt er zoals gezegd geen 1500 meter verreden in Naganao .. ook die keuze van de ISU kon niet iedereen waarderen. Bekijk hier wie er wel aan de start verschijnen in Japan.

In Nagano is het 8 uur later dan in Nederland. Vanwege het tijdsverschil kunnen we alle dagen al vanaf 8 uur ’s ochtends via de livestreams schaatsen kijken.

De wedstrijden in de A-groep beginnen elke dag om 8.05 uur Nederlandse tijd.

Het programma van World Cup 4 ziet er als volgt uit:

Vrijdag 13 december

500 meter dames (1)
500 meter heren (1)
Mass Start dames
Mass Start heren
Team Sprint dames
Team Sprint heren

Klik hier voor de loting van vrijdag 13 december

Zaterdag 14 december

500 meter heren (2)
1000 meter dames
Team Pursuit heren
3000 meter dames

Klik hier voor de loting van zaterdag 14 december

Zondag 15 december

500 meter dames (2)
1000 meter heren
Team Pursuit dames
5000 meter heren

Klik hier voor de loting van zondag 15 december

B-groep

De wedstrijden in de B-groep vinden plaats voorafgaand aan de wedstrijden in de A-groep. Aanvangstijden voor de B-groep zijn t.z.t. hier te bekijken.

Loting

De loting voor de eerste dag van de wereldbeker schaatsen in Nagano vindt plaats op donderdag 12 december om 10.00 uur Nederlandse tijd. Zodra de startlijsten beschikbaar zijn kun je ze downloaden op onze speciale pagina Startlijsten.

Berichtenservice

Wil je een e-mail of appje ontvangen als er lotingen/startlijsten beschikbaar zijn? Meld je dan aan voor de Schaatsgekkies berichtenservice.

Livestream

De wereldbekerwedstrijden zijn via een livestream te volgen op NOS.nl en op het Youtube-kanaal van de ISU: https://www.youtube.com/channel/UCVZpqbnDjHyScSYGFPMUtYA

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s