Melissa Wijfje kampioene 1500m

De 1500 meter dames heeft vrijdag in Heerenveen een verrassende nationaal kampioene opgeleverd. Melissa Wijfje zette in Thialf de snelste tijd op de klok.

Met 1.55’65 bleef Wijfje titelverdedigster Ireen Wüst nipt voor. De Olympisch- en wereldkampioene klokte 1.55’69, goed voor het zilver. Het brons was – ook verrassend – voor Joy Beune in 1.55’87.

Wijfje, Wüst en Beune hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het WK Afstanden half februari in Salt Lake City. En voor het EK Afstanden in Heerenveen, half januari.

Antoinette de Jong slaagde er bij het NK Afstanden nog niet in om haar seizoen wat glans te geven. Ze werd 4e in 1.56’16. Daarmee pakt ze voorlopig naast de prijzen. De Jong is uiteraard wel in de race voor een ticket voor het WK Allround. Tijdens het NK wordt dit weekend een combinatieklassement opgemaakt over de 1500 en 3000 meter op basis waarvan startbewijzen voor Hamar worden verdeeld.

Jorien ter Mors stelde teleur op de 1500 meter. Ter Mors begon in november voortvarend aan haar rentree nadat ze na een knie-operatie een jaar langs de kant had gestaan. Maar vrijdag had ze op het moment supreme moeite met omstandigheden in Thialf. Ze eindigde op de 10e plaats en is er dus niet bij in Salt Lake City op de 1500 meter.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s