Roest prolongeert titel 5000 meter

Patrick Roest heeft vrijdag in Heerenveen zijn nationale titel op de 5000 meter geprolongeerd. Roest zette in de laatste twee ronden het gas d’r op en sloot zijn race af met twee 28’ers die hem de winnende eindtijd van 6.09’79 opleverden.

Het publiek in Thialf kon genieten van een prachtige strijd om de titel tussen de 24-jarige wereldkampioen allround en zijn ploeggenoot Sven Kramer. Kramer had enkele ritten eerder al de indrukwekkende tijd van 6.10’91 neergezet.

De Fries moest na een aanrijding in Inzell en vanwege zijn slepende rugblessure het eerste deel van het seizoen grotendeels aan zich voorbij laten gaan. Vrijdag liet de Olympisch kampioen in Heerenveen zien dat hij absoluut nog meetelt op de 5000 meter.

Jorrit Bergsma schaatste in 6.14’65 naar de derde tijd op de 5 kilometer. Bergsma mag daarmee samen met Roest en Kramer in Salt Lake City van start gaan op de 5 kilometer bij het WK Afstanden. Hetzelfde trio rijdt in principe ook het EK Afstanden in Heerenveen.

Marcel Bosker slaagde daar met 6.17’51 (de vierde tijd) niet in.

Tijdens het NK Afstanden wordt ook een combinatieklassement over de 1500 en 5000 meter opgemaakt dat meetelt voor plaatsing voor het WK Allround in Hamar.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s