Leerdam kampioene 500 meter

Jutta Leerdam heeft ‘m binnen! Haar eerste nationale titel op de 500 meter. In Heerenveen schaatste de 20-jarige sprintster zaterdag naar 37’75: een persoonlijk en kampioenschapsrecord.

Letitia de Jong kwam tot de tweede tijd in Thialf: 37’93.  De 19-jarige Femke Kok – wereldkampioene junioren – reed tussen de senioren knap naar het brons in 38’14, een nationaal juniorenrecord.

Leerdam, De Jong en Kok zullen Nederland vertegenwoordigen op de 500 meter bij het WK Afstanden in Salt Lake City. Dit trio zal hoogstwaarschijnlijk ook van start gaan op het EK Afstanden. Dit hangt af van de invulling van een speciale matrix die door de schaatsbond is opgesteld. Op het EK is namelijk slechts plaats voor 10 Nederlandse dames en heren.

Femke Beuling pakte net naast de tickets met 38’23, de vierde tijd.

Jorien ter Mors kon zaterdag ook op de 500 meter geen indruk maken. Ze werd zesde in 38’46. Vrijdag stelde Ter Mors ook al teleur op de 1500 meter. Na een flitsende seizoenstart bij het World Cup Kwalificatietoernooi  – die duidelijk niet in vorm is en met persoonlijke problemen kampt- ook al teleur op de 1500 meter.

Titelverdedigster Janine Smit kwam in 2020 niet verder dan de tiende tijd: 38’66.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s