Krol pakt titel 1500 meter

Thomas Krol heeft zaterdag bij het NK Afstanden in Heerenveen met overmacht zijn eerste nationale titel op de 1500 meter op zijn naam geschreven.

De regerend wereldkampioen zette een uiterst stabiele race neer in Thialf en passeerde de finish in 1.43’86: een kampioenschapsrecord.

Patrick Roest was bijna een seconde langzamer dan Krol en klokte de tweede tijd: 1.44’78. Koen Verweij moest meer dan twee seconden toegeven op de winnaar, met 1.45’89 werd hij derde. Wesley Dijs kwam met 1.46’05 tot de vierde tijd, een persoonlijk record.

Startbewijzen WK Afstanden

Thomas Krol mag in Salt Lake City bij het WK Afstanden zijn wereldtitel verdedigen. Hij verschijnt aan de start op de 1500 meter samen met Patrick Roest. De nummer drie Koen Verweij is nog niet zeker van een WK-ticket. De van een griep herstellende Kjeld Nuis is er namelijk niet bij in Heerenveen. Hij moet hopen op een aanwijsplek. Dit zou dan ten koste gaan van Verweij. (PS 30/12: de KNSB heeft Kjeld Nuis een aanwijsplek gegeven voor het WK Afstanden. Verweij mag van start gaan op de 1500 meter bij het EK Afstanden, samen met Krol en Roest)

WK Allround

Op basis van een combinatieklassement dat is opgesteld over de 1500 en 5000 meter hebben Patrick Roest en Sven Kramer al een ticket op zak voor het WK Allround in Hamar. De winnaar van het NK Allround (eind januari) plaatst zich ook rechtstreeks voor het WK in Noorwegen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s