Visser prolongeert titel 5 km

Esmee Visser NK 2020 5000m (3)

Esmee Visser heeft zondag in Heerenveen haar nationale titel op de 5000 meter geprolongeerd. De Olympisch kampioene kon in Thialf excelleren op ‘haar’ afstand. Met 6.50’96 liet ze in een directe confrontatie Irene Schouten achter zich.

Schouten kon in het begin nog wel in de buurt van Visser blijven. In de laatste ronden wist Esmee Visser nog wat te versnellen waardoor ze weg kon rijden van Schouten. De marathonschaatster richt zich meer en meer met succes op het langebaanschaatsen. Irene Schouten reed een uitstekende 5 kilometer. Het was haar snelste race ooit: een persoonlijk record van 6.54’87. Later op de zondag rijdt ze ook nog de Mass Start.

Carlijn Achtereekte zette alles op alles om de tijd van Schouten te kloppen. Ze kwam nog heel dicht in de buurt maar moest met 6.55’04 toch het onderspit delven.

Achtereekte grijpt met de derde tijd naast de tickets voor het WK Afstanden in Salt Lake City op de 5000 meter. Er waren er namelijk maar twee beschikbaar. Die zijn voor Visser en Schouten. Bij het EK Afstanden rijden de dames geen 5 kilometer.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s