Zesde titel Bergsma 10 km

Jorrit Bergsma NK 2020 10 km

Op ontspannen en stabiele wijze heeft Jorrit Bergsma zondag in Heerenveen voor de zesde keer de nationale titel op de 10 kilometer in de wacht gesleept.

De wereldkampioen reed een uitgebalanceerde race die hij met knappe rondjes 29 wist af te ronden. Met 12.45’04 kwam hij in de buurt van het baanrecord van zijn directe tegenstander Patrick Roest die het duidelijk stukken zwaarder had in Thialf. Roest wist op het eind nog wel wat te versnellen en finishte in 12.48’59, de tweede tijd.

Bergsma en Roest hebben daarmee de twee startbewijzen in the pocket voor het WK Afstanden in Salt Lake City.

Marwin Talsma stal zondag op de 10000 meter in Thialf. De 22-jarige Talsma reed een persoonlijk record onder de 13 minuten wat hem een staande ovatie van het schaatsminnende publiek in Heerenveen opleverde: 12.59’12 is vanaf nu zijn persoonlijke toptijd.

Marcel Bosker rijdt dit seizoen geen gelukkige 10 kilometers. Zondag kwam hij ten val in de bocht waarna hij er de brui aan gaf. Bij de wereldbekerwedstrijd in Nur Sultan raakte Bosker oververhit op de langste afstand. Toen wilde hij ook al stoppen maar op aandringen van coach Peter Kolder maakte hij de race in Kazachstan wel af. Met als gevolg dat er ijsblokjes aan te pas moesten komen om hem af te koelen.

Jan Blokhuijsen was heel tevreden met zijn 10 kilometer: 13.05’00. Blokhuijsen maakte na een jaar afwezigheid dit seizoen zijn rentree in het langebaanschaatsen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s