Leerdam ook kampioene 1000m

Jutta Leerdam NK 500m 2020

Twee nationale sprinttitels en een karrenvracht aan startbewijzen voor de grote kampioenschappen. Het is de oogst van Jutta Leerdam die zich afgelopen weekend definitief bovenaan de nationale sprinttop heeft genesteld.

Na de Nederlandse titel op de 500 meter van zaterdag, claimde Leerdam zondag in Heerenveen op overtuigende wijze ook de nationale titel op de 1000 meter. Ze heeft dus twee tickets op zak voor het WK Afstanden plus een startbewijs voor het WK Sprint in Hamar. Leerdam eindigde namelijk bovenaan het combinatieklassement dat afgelopen weekend in Thialf is opgemaakt over de 500 en 1000 meter.

Met 1.14’23 was Jutta Leerdam te snel voor Letitia de Jong die ook een tijd onder de 1.15 wist te noteren: 1.14’68. De Jong heeft daarmee ook een startbewijs voor het WK Afstanden en het WK Sprint. Het derde ticket voor het mondiale sprintkampioenschap gaat naar de winnares van het NK Sprint.

Titelverdedigster Ireen Wüst moest alleen rijden nadat Jorien ter Mors met een valste start uit het toernooi werd geknald. De 1.15’64 van Wüst was goed voor de derde tijd. En voor het laatste startbewijs voor het WK Afstanden in Salt Lake City. Dit trio zal ook bij het EK Afstanden in Heerenveen aan de start staan.

Antoinette de Jong had een hel van een weekend in Heerenveen. Ze kon zondag ook op de 1000 meter geen indruk maken (1.16’41). Zaterdag was ze al in tranen na de teleurstellende resultaten op de eerste twee dagen van het NK. De Jong voelt zich naar eigen zeggen sterk maar ‘het komt er niet uit’. Zwaar frustrerend!

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s