Dubbel voor Krol in Heerenveen

Thomas Krol NK 2020 1000m

Thomas Krol heeft zondag bij het NK Afstanden in Heerenveen de dubbel gepakt. Zaterdag was de wereldkampioen al de snelste op de 1500 meter. Zondag voegde Krol er de Nederlandse titel op de 1000 meter aan toe.

Met 1.08’35 hield Thomas Krol de wereldkampioen op de 1000 meter Kai Verbij achter zich. Verbij gleed weg bij de start en noteerde 1.08’53. Dai Dai Ntab kwam als derde over de streep in 1.08’87.

Krol en Verbij plaatsen zich rechtstreeks voor het WK Afstanden in Salt Lake City en het EK Afstanden in Heerenveen. Wie de derde startplek op de 1000 meter krijgt is nog even afwachten. Kjeld Nuis, die zich ziek afmeldde voor het NK, hoopt namelijk op een aanwijsplek. Dat zou dan ten koste gaan van de nummer drie in de uitslag, Dai Dai Ntab.

(PS 30/12: de KNSB heeft Kjeld Nuis een aanwijsplek gegeven voor het WK Afstanden. Ntab mag van start gaan op de 1000 meter bij het EK Afstanden, samen met Krol en Verbij).

Overigens liet Kjeld Nuis zich na afloop van de 1000 meter opvallend genoeg wel even zien op het middenterrein van Thialf. Dat riep wat verbazing op. Nuis was gevraagd om daar de eerste Jaap Eden Munt te slaan.

Hein Otterspeer maakte op de 1000 meter vele missers in de bocht en bleef ternauwernood overeind. Hij finishte in 1.09’04, de vierde tijd, maar werd gediskwalificeerd omdat hij al in de bocht van baan wisselde. Dat mag pas op het rechte stuk.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter heren.

WK Sprint

Kai Verbij en Dai Dai Ntab hebben zich geplaatst voor het WK Sprint in Hamar. Over de 500 en 1000 meter werd tijdens het NK een combinatieklassement opgemaakt. Verbij en Ntab eindigden bovenaan. De derde startplek voor het WK gaat naar de winnaar van het NK Sprint.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s