Mass Start: Stroetinga & Schouten

Irene Schouten NK 2020 mass start

Arjan Stroetinga en Irene Schouten hebben zondag het NK Afstanden in Heerenveen afgesloten met overwinningen op de Mass Start.

Mass Start dames

Bij de dames kon niemand anders dan ‘Miss Mass Start’ Irene Schouten haar nationale titel prolongeren. De wereldkampioene wist in het peloton heel slim energie te sparen. Om vervolgens in een zetel door de EasyJet trein naar voren te worden gebracht. Melissa Wijfje kon in de laatste ronden even weg rijden maar werd in de laatste bocht overlopen door Schouten en haar ploeggenootjes in het oranje. In de eindsprint klopte Schouten Marijke Groenewoud en shorttrackster Suzanne Schulting.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Mass Start heren

Bij de heren lag de snelheid hoog op de Mass Start. Daardoor was het lastig om te ontsnappen. De eindstrijd werd geopend door Jorrit Bergsma die enkele ronden voor het eind in de aanval ging waarna Gary Hekman de kop overnam. In de laatste ronde ging Koen Verweij vroeg de sprint aan waardoor Arjan Stroetinga in de ideale positie kwam om hem op de streep te kloppen. Jan Blokhuijsen werd derde.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s