Roest Europees kampioen 5000m

podium 5000m heren ek afstanden 2020 Ellen
Foto Ellen van den Berg

Patrick Roest heeft zaterdag bij het EK Afstanden in Heerenveen met een baanrecord van 6.08’92 de Europese titel op de 5000 meter op zijn naam geschreven.

De wereldkampioen allround en Nederlands kampioen op de 5 kilometer bouwde zijn race zorgvuldig op. Hij wist halverwege de race al te versnellen naar rondjes 28. De laatste ronden was het beste er duidelijk af maar hij hield net genoeg over om het baanrecord van Semerikov te verbeteren.

Sven Kramer liet in Thialf zien dat hij nog lang niet is afgeschreven op de 5000 meter. Kramer noteerde al vroeg in de wedstrijd de te kloppen tijd van 6.10’76. Het bleek meer dan genoeg voor het zilver. Indrukwekkend voor de Olympisch kampioen die al jaren kampt met rugproblemen en daardoor niet op de toppen van zijn kunnen kan presteren.

De strijd om het brons ging tussen Denis Yuskov en Jorrit Bergsma. De Fries leek die te gaan winnen maar in de laatste ronden kon de Rus er nog een eindsprint uit persen. Op de streep rekende Yuskov af met Bergsma: 6.12’26 om 6.12.51.

De Rus Danila Semerikov, die in Thialf zijn baanrecord kwijt raakte, noteerde de vijfde tijd met 6.13’77.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s