Visser prolongeert Europese titel

Esmee Visser ek afstanden 3000m Ellen
Foto Ellen van den Berg

Esmee Visser heeft zaterdag in Heerenveen haar Europese titel op de 3000 meter geprolongeerd.

Twee jaar geleden reed de toen nog onbekende Visser in Kolomna volkomen onverwacht naar het goud op de 3 kilometer. Dit keer waren alle ogen op haar gericht en slaagde ze erin om aan alle verwachtingen te voldoen. Een overwinning op zich voor de Olympische kampioene die regelmatig zelf haar grootste concurrent is.

Deze zaterdag was Esmee Visser in staat om de twijfel van zich af te schudden en in 3.59’15 het goud op te eisen. Ze deed een moedige poging om het baanrecord aan te vallen dat op naam staat van haar grote voorbeeld en ploeggenote Ireen Wust (3.58’68). Dat lukte net niet maar het was voor Visser wel de eerste keer dat ze in Thialf onder de 4 minuten bleef. En ook niet niks: het is een Europees kampioenschaprecord.

De Russische Natalia Voronina reed in 4.01’66 naar het zilver. De Italiaanse Francesca Lollobrigida had nog genoeg over voor een eindsprintje waardoor ze met een persoonlijk record van 4.01’66 het brons wegkaapte voor de neus van Martina Sáblíková. De Tsjechische viel met 4.01’96 net naast het podium.

Carlijn Achtereekte gokte en verloor. Ze ging er vol in maar moest dat op het eind van haar race bekopen. Ze klapte in elkaar en finishte in de vijfde tijd: 4.02’19.

Ook Irene Schouten kon het niveau dat ze enkele weken geleden bij het NK Afstanden op de 3 kilometer liet zien niet evenaren. Ze werd zevende in 4.04’48.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s