Mulder en De Jong leiden NK Sprint, diskwalificatie Otterspeer

fb44a841-3d99-45d7-91e1-0e43736c1b70
Ronald Mulder (Foto liefdevoorschaatsen.nl)

Ronald Mulder en Letitia de Jong gaan na de eerste dag aan de leiding van het NK Sprint in Heerenveen.

Ronald Mulder wist met de overwinning op de 500 meter genoeg marge op te bouwen om Kjeld Nuis voor te blijven in het tussenklassement. Olympisch kampioen Nuis won – na een turbulente startprocedure – de kilometer in 1.08’88. Mulder klokte met 1.09’41 de tweede tijd, Lennart Velema werd derde in 1.09’44.

Velema is ook de nummer drie in het tussenklassement, op 0,51 seconden van Ronald Mulder. Kjeld Nuis heeft 0,34 seconden achterstand. De strijd om het laatste ticket voor het WK Sprint in Hamar lijkt zondag dus vooral tussen Mulder en Nuis te gaan, met Lennart Velema op het vinkentouw. Kai Verbij en Dai Dai Ntab hebben zich al geplaatst voor de mondiale titelstrijd. Zij zijn er dit weekend niet bij in Heerenveen.

Diskwalificatie Hein Otterspeer

De 1000 meter verliep desastreus voor Hein Otterspeer. Kjeld Nuis veroorzaakte een valse start doordat hij te langzaam inzakte. Daarna kreeg Otterspeer de tweede valse start op zijn naam .. en dat betekende dus diskwalificatie voor de titelverdediger. De teleurstelling droop van zijn gezicht af. Hij wist niet hoe snel hij het middenterrein moest verlaten om zich naar de kleedkamer te spoeden. Wat ontzettend zuur voor Otterspeer!

Damestoernooi

Letitia de Jong boekte twee ruime afstandszeges in Heerenveen. Nadat ze eerder op de zaterdag al de snelste was op de 500 meter, bouwde De Jong op de 1000 meter haar voorsprong in het klassement verder uit. Met 1.14’75 was ze enige vrouw die onder de 1.15 wist te rijden.

letitia de jong wckt (2)
Letitia de Jong

Jorien ter Mors klom na een teleurstellende opening van het toernooi (ze werd zesde op de 500 meter) met de tweede tijd op de 1000 meter naar de tweede plek in het tussenklassement. Ter Mors maakt na een aanvankelijk succesvolle rentree op het ijs tot nu toe een loodzwaar seizoen door. Ze kwam ziek terug van de wereldbekerwedstrijden en kampt met privéproblemen. Met haar tweede plaats in het klassement na de eerste dag heeft ze nog uitzicht op het laatste startbewijs voor het WK Sprint. Letitia de Jong is namelijk al geplaatst voor Hamar, net als Jutta Leerdam die er dit weekend niet bij is.

Ireen Wüst eindigde als derde op de 1000 meter in 1.15’33. Ook in het tussenklassement staat ze derde, op 0,83 seconden van haar partner Letitia de Jong. Wüst deelt de derde plaats met Sanneke de Neeling die vierde werd op de 1000 meter in 1.15’67. Jorien ter Mors staat daar net boven met 0,67 seconden achterstand. De strijd om de tweede plaats – en dus om het laatste WK-ticket – is bij de dames nog niet gestreden! (PS: Wüst meldde zich zaterdagavond af voor de rest van het toernooi)

KLIK HIER VOOR HET TUSSENKLASSEMENT DAMES NK SPRINT

KLIK HIER VOOR HET TUSSENKLASSEMENT HEREN NK SPRINT

500 meter

Bij de heren ging de overwinning op de eerste 500 naar Ronald Mulder. Met 34’86 bleef hij als enige onder de 35 seconden in Thialf. Gijs Esders werd tweede in 35’22. Jesper Hospes – ja, die doet ook nog steeds mee – noteerde de derde tijd: 35’29. Lennart Velema werd vierde in 35’36, Hein Otterspeer vijfde (35’42) en Kjeld Nuis kwam na een valse start tot 35’47: de zesde tijd.

Op de eerste 500 meter bij de dames was Letitia de Jong de snelste in 37’92. Femke Kok noteerde knap de tweede tijd in 38’13. Janine Smit en Sanneke de Neeling deelden de derde plaats met 38’29. Jorien ter Mors zette de zesde tijd op de klok. Ireen Wüst bleef met 38’46 slechts twee honderdsten boven haar persoonlijk record hangen. Het sprinten gaat lekker bij TalentNED!

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter dames NK Sprint

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter heren NK Sprint

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 1000 meter dames NK Sprint

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 1000 meter heren NK Sprint

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s