Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong winnen NK Allround 2020

Jan Blokhuijsen nk allround 2020 actie
Jan Blokhuijsen, foto liefdevoorschaatsen.nl

Antoinette de Jong en Jan Blokhuijsen hebben zondag in Heerenveen het NK Allround 2020 gewonnen.

Op de afsluitende 10 kilometer gaf Jan Blokhuijsen de voorsprong die hij in het klassement had opgebouwd niet meer uit handen. Marcel Bosker moest 7,74 goedmaken, Douwe de Vries zelfs 19,40 seconden. Daar slaagden ze allebei zoals verwacht niet in ..

Douwe de Vries won wel de slotafstand van het NK Allround in 13.05’65. Daarmee stelde de titelverdediger in ieder geval het brons veilig in het eindklassement. Jan Blokhuijsen reed uitgekiend naar 13.08’63 in een direct gevecht met Marcel Bosker die redelijk bij hem in de buurt kon blijven en 13.11’19 noteerde.

Het is voor Blokhuijsen de derde nationale allroundtitel. Na een jaar afwezigheid maakte hij dit jaar zijn rentree in het langebaanschaatsen. En met succes. Want hij won dit weekend niet alleen de titel. Blokhuijsen mag eind februari ook starten op het WK Allround samen met Patrick Roest en Sven Kramer. Blokkie is back!

Antoinette de Jong Nederlands kampioene

Antoinette de Jong nk allround 2020 actie
Antoinette de Jong, foto liefdevoorschaatsen.nl

Antoinette de Jong kon zondag, tot haar grote opluchting, de nationale allroundtitel opeisen in Heerenveen. Door de winst van Melissa Wijfje op de 1500 meter bleef de strijd om de titel spannend tot de laatste rit. Voor aanvang van de 5 kilometer stond Wijfje 2,55 seconden achter op De Jong in het tussenklassement. De Jong had het voordeel dat ze in de laatste rit mocht rijden tegen ploeggenote Carlijn Achtereekte. De Olympisch kampioene op de 3 kilometer nam De Jong in een zetel mee naar de eindstreep. Achtereekte won de 5000 meter in 6.56’46. Antoinette de Jong moest haar locomotief even laten gaan maar kon op het eind toch nog wat versnellen en heel knap in de 33’ers blijven. Ze finishte in 6.58’38.

Melissa Wijfje mag mee naar WK Allround

Melissa Wijfje knokte voor wat ze waard was. Maar op het eind liepen haar rondetijden teveel op. Ze kwam in 7.04’47 over de streep. Genoeg om tweede te blijven in het eindklassement en het laatste ticket voor het WK Allround in haar zak te steken. Daar mag ze van start gaan samen met Antoinette de Jong en Ireen Wust die zich al eerder hadden geplaatst voor de mondiale titelstrijd. Carlijn Achtereekte werd derde in het eindklassement en won het brons. Het startbewijs voor het WK ging aan haar neus voorbij.

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT DAMES NK ALLROUND 2020

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT HEREN NK ALLROUND 2020

1500 meter

De 1500 meter werd zondag bij de dames gewonnen door Nederlands kampioene Melissa Wijfje in een prima tijd van 1.54’94. Wijfje pakte daarmee in een directe confrontatie een seconde terug op Antoinette de Jong die in 1.55’94 over de streep kwam. Joy Beune noteerde de derde tijd op de 1500 meter: 1.56’08. Reina Anema werd vierde in 1.57’02, Carlijn Achtereekte vijfde met 1.57’69. In het klassement speelden deze drie na de 1500 meter geen rol van betekenis meer.

Bij de heren ging de zege op de 1500 meter naar Jan Blokhuijsen die met 1.46’51 Marcel Bosker op de streep klopte. Blokhuijsen had net iets meer inhoud dan Bosker die in 1.46’74 finishte. Thomas Geerdinck ging helemaal kapot op de 1500 meter: hij werd zesde in 1.49’75. Douwe de Vries kon van hem wegrijden en noteerde dezelfde tijd als Bosker: 1.46’74. Hij passeerde Geerdinck daarmee in het klassement. Tjerk de Boer werd knap vierde op de 1500 meter in een persoonlijk record van 1.47’02.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s