Dubbel goud op Team Sprint

team sprint dames goud wk afstanden 2020 SLC

Twee keer goud donderdag voor Team NL bij het WK Afstanden in Salt Lake City. De dames van Oranje prolongeerden op eigen kracht de wereldtitel Team Sprint. Ze deden dat ook nog eens met een wereldrecord. De heren hadden mazzel. Zij kregen net als vorig jaar het goud omgehangen omdat Canada uit de uitslag werd geschrapt.

Letitia de Jong, Jutta Leerdam en Femke Kok moesten lang wachten voordat hun tijd bekend was. De tijdwaarneming haperde en dus duurde het even voordat precies duidelijk was welke prestatie ze hadden neergezet. Het bleek een wereldrecord te zijn! Met 1.24’02 bleven de Nederlandse vrouwen Rusland en Polen voor.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Sprint dames.

Team Sprint goud wk afstanden 2020 heren

Bij de heren noteerde Canada de snelste tijd van 1.17’68 .. maar Dubreuil, Gélinas-Beaulieu en Junio werden gediskwalificeerd omdat ze te vroeg wisselden. Daardoor stonden Dai Dai Ntab, Kai Verbij en Thomas Krol ineens op het hoogste podium. Met 1.18’18 prolongeerden de mannen van Team NL de wereldtitel. China schoof door naar het zilver en Noorwegen won onverwacht het brons.

De Nederlandse mannen leken niet voluit te gaan tijdens hun race .. Ze waren waarschijnlijk geschrokken door de snoeiharde val Pavel Kulizhnikov in de rit voor hen. Of de Rus daar de komende dagen nog hinder van gaat ondervinden op de 500 en 1000 meter is de vraag ..

Klik hier voor de volledige uitslag van de team sprint heren.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s