Team NL zilver op achtervolging

De Nederlandse vrouwen hebben vrijdag bij het WK Afstanden in Salt Lake City zilver gewonnen op de Team Pursuit.

Japan pakte onder de sterke leiding van Miho Takagi het goud. De snelle vrouwen van (Johan) de Wit zetten een wereldrecord op de klok van 2.50’76.

Antoinette de Jong, Ireen Wust en Melissa Wijfje werkten keihard om de tijd van Japan aan te vallen. Maar ze slaagden er niet in om in de laatste ronden de snelheid op te voeren. De tweede tijd ( 2.52’65) is wel Nederlands record.

Canada won het brons in 2.53’62.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit dames.

500 meter dames

De Nederlandse vrouwen presteerden vrijdag op de 500 meter op de toppen van hun kunnen. Letitia de Jong (37’19), Jutta Leerdam (37’30) en Femke Kok (37’45) zetten alledrie een dik persoonlijk record op de klok in Salt Lake City. Voor Femke Kok betekende het zelfs een wereldrecord junioren! In de einduitslag eindigden De Jong, Leerdam en Kok op de 6e, 8e en 9e plaats. Een prima prestatie.

De wereldtitel op de 500 meter ging bij de vrouwen naar  Nao Kodaira in 36’69. De Russinnen Angelina Golikova (36’74) en Olga Fatkulina (36’78) wonnen het zilver en brons.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter.

500 meter heren

Pavel Kulizhnikov won geheel volgens verwachting de 500 meter bij de mannen. De Rus bleef ondanks wat missertjes met 33’72 slechts een tiende van zijn eigen wereldrecord verwijderd. Een superprestatie, zeker gezien de snoeiharde val die hij donderdag maakte op de team sprint.

Titelverdediger Ruslan Murashov moest dit jaar genoegen nemen met het zilver in 33’99. De Japanner Tatsuya Shinhama pakte het brons met 34’05.

De Nederlandse mannen deden niet mee om de prijzen in Salt Lake City. Kai Verbij was op de tiende plaats de snelste Nederlander op de 500 meter: 34’32. Jan Smeekens werd twaalfde in 34’45, Dai Dai Ntab dertiende in 34’48.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s