Wüst prolongeert wereldtitel

Ireen Wüst heeft zondag in Salt Lake City haar wereldtitel op de 1500 meter geprolongeerd. Helaas lukte dat niet met het felbegeerde wereldrecord waar ze dit hele seizoen naartoe heeft gewerkt ..

De ontlading was enorm na het behalen van haar vijfde wereldtitel op de schaatsmijl. Ze reed geen ereronde met de Nederlandse vlag. Nee .. Wüst vierde het ingetogen en emotioneel, met haar vriendin Letitia de Jong en haar ouders langs de kant van de baan. Helemaal passend bij het moeilijke jaar dat de wereldkampioene achter de rug heeft.

Vorig jaar in Inzell droeg Ireen Wust haar titel op aan Paulien van Deutekom, haar (schaats)vriendin die kort daarvoor was overleden aan longkanker. Na het schaatsseizoen maakte Wüst een moeilijke zomer door. Ze leed zoals ze dat zelf verklaarde letterlijk aan een ‘gebroken hart’ syndroom.

Aan het begin van dit seizoen stond ze er toch weer. Met een missie: een wereldrecord in Salt Lake City. Helaas werkten de omstandigheden daar op zondag niet aan mee. De Olympisch kampioene zette wel haar tweede tijd ooit op de klok: 1.50’92. Een dijk van een prestatie!

Op het podium kreeg Wust gezelschap van twee Russinnen: Evgeniia Lalenkova (1.51’13) won het zilver en Elizaveta Kazelina (1.51’41) het brons.

Nederlands kampioene Melissa Wijfje raffelde de 1500 meter af. Het zag er gehaast uit .. Met 1.51’77 werd ze vijfde. Joy Beune eindigde in de Olympic Oval op de 10e plaats: 1.53’11.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s