Nuis wereldkampioen 1500m

De tweestrijd Kjeld Nuis/Thomas Krol op het koningsnummer van het schaatsen is zondag in Salt Lake City beslecht in het voordeel van Olympisch kampioen Nuis.

Kjeld Nuis pakte de wereldtitel terug van Thomas Krol met de winst op de 1500 meter in 1.41’66. Net als bij de dames zat een wereldrecord er bij de mannen niet in. Nuis gaf met de winst op de 1500 meter zijn seizoen weer glans. In december kreeg hij griep waardoor hij het NK en EK afstanden miste. Hij kreeg een aanwijsplaats om aan de start te mogen staan in Salt Lake City.

Thomas Krol won het zilver in 1.41’73 .. slechts 7 honderdsten achter Nuis. Krol had weinig geluk dit weekend. Zaterdag werd hij gediskwalificeerd op de 1000 meter omdat hij zijn tegenstander Mushtakov zou hebben gehinderd bij het uitwaaieren in de bocht.

De Amerikaan Joey Mantia pakte in eigen huis het brons: 1.42’16.

Voor Patrick Roest gold het hele toernooi Murphy’s Law. Donderdag werd hij gediskwalificeerd op de 5000 meter omdat hij geen armbandje droeg, vrijdag ging hij op de 10 kilometer bondscoach Jan Coopmans hem buiten de ploeg op de Team Pursuit en zondag moest hij op de 1500 meter uitwijken omdat zijn tegenstander Oda op een blokje stapte en onderuit ging. Dat Roest toch nog de tiende tijd wist te noteren van 1.43’62 mag een wonder genoemd worden ..

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s