Bergsma wereldkampioen Mass Start, Irene Schouten brons

Jorrit Bergsma heeft zondag bij het WK Afstanden in Salt Lake City op zeer slimme wijze de wereldtitel Mass Start veroverd.

Bergsma moest al vroeg in de wedstrijd een gat dicht rijden omdat er plotseling een groepje van vier ontsnapte aan het peloton. Aansluiten lukte pas na een paar ronden. Daarna bleef het tempo in de kopgroep hoog, het peloton kon niet terugkomen. Bergsma sloeg vervolgens op het juiste moment toe. Bij het horen van de bel sprong hij weg en slaagde hij erin om al sprintend solo over de streep te komen.

De Canadezen Jordan Belchos en Antoine Gélinas-Beaulieu wonnen het zilver en het brons.

Bergsma’s compaan Arjan Stroetinga ging onderuit in het peloton met nog vier ronden te gaan. Als een acrobaat krabbelde hij weer op maar voor de wedstrijd was hij gezien.

Met de wereldtitel op de Mass Start heeft Jorrit Bergsma in één klap zijn toernooi goed gemaakt. Dat verliep niet succesvol. Hij werd achtste op de 5000 meter en vierde op de 10 kilometer.

Dames

Bij de dames moest Irene Schouten haar wereldtitel afstaan aan de Canadese Ivanie Blondin. Het tempo lag de hele wedstrijd zo hoog dat het niemand lukte om langdurig te ontsnappen aan de greep van het peloton. Twee ronden voor het eind probeerde Melissa Wijfje naar voren te gaan maar die poging mislukte. Daarna moest Miss Mass Start er zelf vol voor gaan om in de voorste gelederen te kunnen blijven. Het was een gekrioel van jewelste en Schouten kwam continu in de verdrukking. In de laatste bocht ging ze bijna onderuit en kwam ze niet meer in de juiste positie voor de eindsprint. Die werd gewonnen door de Canadese Ivanie Blondin. De Japanse Nana Takagi werd tweede. Irene Schouten moest de titel inruilen voor het brons.

Irene Schouten kwam in Salt Lake City ook in actie op de 3 en 5 kilometer. Op beide afstanden werd ze zevende .. ook in die wedstrijden had ze op meer gehoopt.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s