Shinhama en Takagi wereldkampioen, met dank aan Nederlandse coaches!

Japan rules op het WK Sprint 2020! Tatsuya Shinhama en Miho Takagi hebben zaterdag op overtuigende wijze in Hamar de wereldtitels veroverd. Met dank aan de Nederlandse coaches Dennis van der Gun en Johan de Wit!

Bij de mannen legde Tatsuya Shinhama zaterdag op de tweede 500 meter definitief de basis voor het wereldkampioenschap. De Japanner versloeg in een directe confrontatie zijn grootste concurrent van het weekend, Laurent Dubreuil. Daarna werd het op de 1000 meter nog even spannend omdat De Canadees met 1.08’39 de tweede tijd neerzette. Shinhama klokte 1.08’71 .. dat bleek genoeg om Dubreuil voor te blijven in het eindklassement. De Canadees had ook een uitstekende tweede dag, hij werd tweede op de 500 meter en tweede op de 1000 meter.

De Koreaan Min Kuy Cha stelde met 1.08’73 op de 1000 meter het brons veilig. Daarop had Kai Verbij zijn ogen gericht. Maar Verbij verloor met 1.08’75 nog wat tijd op Cha en viel daardoor net naast het podium. Hij had voor het brons 0,78 seconden goed moeten maken op de 1000 meter maar dat lukte niet.

Aan zijn tegenstander lag het niet want Kjeld Nuis klokte in een directe confrontatie 1.08’38 .. de winnende tijd! Zo gaf Nuis met de winst op de 1000 meter zijn matige weekend toch nog wat glans. Hij kwam in het eindklassement niet verder dan de zevende plaats. Vorig jaar in Thialf werd Nuis derde op het WK Sprint.

Dai Dai Ntab sloot het WK Sprint af met de 11e tijd op de 1000 meter: 1.09’47. In de klassering bleef hij nog net binnen de top 10: hij werd 9e.

Dames

 

Bij de vrouwen had Miho Takagi na de tweede 500 meter op zaterdagochtend de wereldtitel al zo goed als zeker op zak. Ze sloot het kampioenschap in stijl af met een baanrecord op de 1000 meter van 1.13’93. Nao Kodaira moest de titel afstaan aan haar landgenote. De titelverdedigster won op zaterdag wel de tweede 500 meter en zette op de 1000 meter 1.14’88 op de klok, genoeg om het zilver veilig te stellen. De Russische Olga Fatkulina consolideerde zaterdag haar derde plek in het eindklassement.

De Nederlandse vrouwen boekten zaterdag nog wel forse tijdwinst op de 1000 meter. Maar het was niet genoeg om door te stijgen naar een podiumplek.  Jutta Leerdam had daarvoor de beste papieren. Ze werd zaterdag wel – net als vrijdag – knap tweede op de 1000 meter in 1.14’47. Opgeteld eindigde ze daarmee op de vijfde plaats in het eindklassement.

Jorien ter Mors reed met 1.14’70 naar de vierde tijd op de 1000 meter. In de eindklassering vinden we haar terug op de zevende plaats. Ook Letitia de Jong deed het met 1.14’94 prima op de kilometer (zevende tijd). In het eindklassement werd ze achtste.

2e 500 meter

Heren

Tatsuya Shinhama toonde op de tweede 500 meter zaterdag zijn wereldklasse. Hij won in 34’39 in een directe confrontatie van de Canadees Laurent Dubreuil (34’56) die vrijdag verrassend de snelste was op de 500 meter. De Koreaan Min Kyu Cha klom zaterdag met de derde tijd op de 500 meter (34’72) naar de derde plaats in het tussenklassement.

Kai Verbij deed het zaterdag met 35’03 redelijk. Hij werd vijfde en klom naar de vijfde plaats in het klassement. Dai Dai Ntab werd zesde (35’04). Kjeld Nuis kwam op de tweede 500 meter met 35’45 niet verder dan de twaalfde tijd.

Dames

De 2e 500 meter op het WK Sprint werd gewonnen door Nao Kodaira in 37’46, de derde tijd ooit gereden in het Vikingskipet. Miho Takagi klokte met 37’52 de tweede tijd. Angelina Golikova werd derde in 37’57.

Jutta Leerdam was – ondanks materiaalpech – op zaterdag drie tienden sneller dan vrijdag op de 500 meter. Met 38’03 werd ze zevende. Letitia de Jong klokte de 10e tijd (38’18). Jorien ter Mors kwam niet verder dan de twaalfde plaats (38’25) en zakte daardoor weg in het klassement.

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT HEREN WK SPRINT 2020

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT DAMES WK SPRINT 2020

Klik hier voor de uitslag 2e 500 meter dames

Klik hier voor de uitslag 2e 500 meter heren

Klik hier voor de uitslag 2e 1000 meter dames

Klik hier voor de uitslag 2e 1000 meter heren

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s