Drie wereldtitels op rij voor Roest

Patrick Roest krans wk allround hamar

Hattrick voor Patrick! Patrick Roest heeft zondag in het Noorse Hamar voor de derde keer op rij het WK Allround gewonnen.

De drievoudig wereldkampioen schuift daarmee aan in een illuster rijtje namen waar ook Oscar Mathisen, Hjalmar Andersen, Ard Schenk, Eric Heiden en Sven Kramer (zelfs twee keer) in staan. De allergrootste allrounders ter wereld!

De wereldkampioen vond na een paar lastige weken op hoogte gelukkig op tijd zijn vorm terug om in Hamar uitmuntend te presteren. Hij won dit WK-weekend drie van de vier afstanden en hoefde zondag op de afsluitende 10000 meter eigenlijk maar één ding te doen: Sverre Lunde Pedersen achter zich houden. Dat lukte op fenomenale wijze met een prachtig vlakke 10 kilometer en een eindtijd van 13.02’45.

De Noor Pedersen moest in eigen huis nog moeite doen om het zilver veilig te stellen. Hij finishte in 13.19’23. Per saldo hield hij slechts zes tienden over om Seitaro Ichinohe voor te blijven. De Japanner en Jan Blokhuijsen streden zondag tegen elkaar om het brons in het Vikingskipet. Ichinohe maakte grote indruk op de 10 kilometer. Hij reed vijf rondjes voor het eind brutaal weg en finishte in een persoonlijk record van 13.07’88. Jan Blokhuijsen kon de aanval niet pareren en kwam over de streep in 13’12’39. Hij moest genoegen nemen met de ondankbare vierde plaats op het WK in Hamar ..

Ted-Jan Bloemen beleefde een totaal mislukt WK-weekend in Hamar. Het slot van de 10 kilometer was daarvoor exemplarisch. Bloemen reed een rondje teveel. Hij hoorde de bel maar die was bedoeld voor zijn tegenstander Shane Williamson. Bloemen’s 13.10’95 was de vierde tijd op de afstand waarop hij Olympisch kampioen is ..

1500 meter

Patrick Roest zette zondag op de 1500 meter al een flinke stap richting zijn derde wereldtitel allround. Met 1.44’41 bleef Roest in het Vikingskipet 15 honderdsten hangen boven het baanrecord dat nog steeds op naam staat van Shani Davis (1.44’27). In de laatste rit deelde de titelverdediger in een rechtstreeks duel een tik uit aan Sverre Lunde Pedersen die in 1.45’02 over de streep kwam.

De Japanner Seitaro Ichinohe deed op de 1500 meter ook goede zaken. Hij won met 1.45’85 van Jan Blokhuijsen die 1.45’97 op de klok zette.

KLIK HIER VOOR DE EINDKLASSEMENT HEREN WK ALLROUND 2020

Klik hier voor de uitslag 1500 meter

Klik hier voor de uitslag 5000 meter

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s