Zevende wereldtitel Wüst, brons voor De Jong

Ireen Wust heel blij wk allround hamar

 

Ireen Wüst heeft in het Noorse Hamar haar zevende wereldtitel allround in de wacht gesleept.

Wüst zette zondag in het Vikingskipet de kroon op het werk met een vlammend baanrecord op de 1500 meter en de tweede tijd op de 5000 meter (7.01’68). De ervaren allroundster kwam in de slotrit in actie tegen Ivanie Blondin die duidelijk geen risico nam op de afsluitende 5 kilometer. De Canadese finishte in 7.04’47 waarmee ze het zilver veilig stelde.

Antoinette de Jong maakte zondag op de 5000 meter in één klap haar matige WK goed. De Jong hield met 7.02’97 acht honderdsten over om Martina Sablikova achter zich te houden in het klassement. Hele belangrijke honderdsten .. want het bleek zelfs genoeg om door te stijgen naar de derde plek in het eindklassement. Brons dus voor Antoinette de Jong!

Titelverdedigster Martina Sablikova kon na een teleurstellend weekend toch nog excelleren op de slotafstand. Ze won de 5000 meter in 6.53’94 maar kwam dus net tekort voor het brons.

Melissa Wijfje slaagde er op de afsluitende 5000 meter helaas niet in om haar podiumplaats vast te houden. Wijfje ging in de laatste ronden helemaal kapot en finishte in 7.05’20. Daarmee zakte ze op het nippertje van de derde naar de vijfde plek in het eindklassement .. het kan zomaar ineens allemaal anders zijn op een allroundtoernooi!

1500 meter

Op de 1500 meter deelde Ireen Wüst al een flinke tik uit aan Ivanie Blondin. In een directe confrontatie liet Wüst de Canadese letterlijk en figuurlijk achter zich. Wüst won de schaatsmijl in een baanrecord van 1.53’89. Blondin speelde alles of niets .. en het werd nagenoeg niets: ze kwam over de streep in 1.55’21 (de vijfde tijd).

Evgeniia Lalenkova noteerde de tweede tijd op de 1500 meter: 1.54’85. De Japanse Nana Takagi werd derde in 1.55’15. In het klassement speelde ze geen rol van betekenis.

Antoinette de Jong werd met 1.55’19 vierde op de 1500 meter. Melissa Wijfje noteerde de zesde tijd: 1.55’72  Martina Sablikova reed 1.55’89 op de 1500 meter.

KLIK HIER VOOR HET EINDKLASSEMENT DAMES WK ALLROUND 2020

Klik hier voor de uitslag 1500 meter

Klik hier voor de uitslag 5000 meter

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s