Ireen Wüst en Kjeld Nuis winnen wereldbeker 1500 meter

Ireen en Kjeld wereldbeker

Ireen Wüst en Kjeld Nuis hebben zondag in Heerenveen op epische wijze het schaatsseizoen 2019/2020 afgesloten. Nuis en Wüst wonnen allebei de 1500 meter in een nieuw baanrecord. Ze staken bovendien allebei de wereldbeker op het koningsnummer in hun zak!

1500 meter heren

Kjeld Nuis gaf het publiek in Thialf waar het voor gekomen was. In een directe confrontatie met zijn grote rivaal Thomas Krol liet Nuis zich niet van de wijs brengen. Krol ging voortvarend van start maar de Olympisch- en wereldkampioen buffelde zich door de laatste ronden heen. Om ruim voor Krol over de streep te komen in een nieuw baanrecord van 1.43’00 .. een wereldrecord op zeeniveau!

Nuis steeg met de overwinning van de derde plaats naar de top in het wereldbekerklassement. De Chinees Zhongyan Ning kwam niet verder dan de 5e tijd en zakte daardoor naar de tweede plaats in het klassement.

Thomas Krol noteerdezondag met 1.43’30 de tweede tijd op de 1500 meter. In de stand om de wereldbeker won hij het brons.

Patrick Roest klokte een knappe 1.44’00, de derde tijd zondag in Thialf. Een clean sweep voor Oranje dus op de laatste 1500 meter van het wereldbekerseizoen! Marcel Bosker eindigde op de 5e plaats in 1.45’92.

Klik hier voor de volledige uitslag 1500 meter heren.

En hier voor de wereldbekerstand.

1500 meter dames

Ook voor Ireen Wüst was het een onvergetelijke zondag in Heerenveen. De Olympisch-, wereld- en Europees kampioene won de laatste wereldbekerwedstrijd op de 1500 meter in een nieuw baanrecord van 1.53’10, pakte de World Cup en (breaking!) .. ze maakte bekend dat ze de komende twee seizoenen (dus tot en met de Winterspelen in Peking) gaat schaatsen voor Team Reggeborgh van coach Gerard van Velde. Haar sponsor TalentNED liet eerder dit seizoen weten ermee te stoppen.

De Japanse Miho Takagi. de wereldrecordhoudster op de 1500 meter, moest het onderspit delven in een directe confrontatie met de ontketende Wüst. Takagi ging vlak voor de streep onderuit en finishte in 1.53’27.

Melissa Wijfje noteerde met 1.54’69 zondag de derde tijd op de 1500 meter.  In de eindstand van de wereldbeker werd ze vierde. Antoinette de Jong klokte de vijfde tijd (1.54’80) en eindigde ook als 5e in het wereldbekerklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

En hier voor het wereldbekerklassement.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s