Baanrecords in Heerenveen!

Beert Boomsma

Tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen zijn zondag maar liefst vier baanrecords gesneuveld! Met dank aan ijsmeester Beert Boomsma (foto) die een perfect ijsvloertje wist neer te leggen in Thialf.

Ireen Wüst en Kjeld Nuis doken onder allebei het baanrecord op de 1500 meter. Wüst noteerde 1.53’10, Nuis zette een wereldrecord voor een laaglandbaan op de klok met 1.43’00.

Op de 500 meter waren de Japanner Tatsuya Shinhama en de Russische Angelina Golikova sneller dan iemand ooit was in Heerenveen. Shinhama kwam in 34’07 over de streep. Golikova noteerde 37’02.

500 meter heren

Tatsuya Shinhama won met het baanrecord de laatste 500 meter van dit wereldbekerseizoen. Daarmee was de Japanner bijna een kwart tel sneller dan de nummer twee, Laurent Dubreuil. De Canadees dook met 34’30 ook al onder het baanrecord dat zaterdag door Shinhama al was geëvenaard met 34’31.

Shinhama neemt ook de World Cup op de 500 meter mee naar Japan.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

En hier voor het wereldbekerklassement.

500 meter dames

De Russische Angelina Golikova won de laatste 500 meter van het wereldbekerseizoen in een baanrecord van 37’02. Ze nam het baanrecord over van Nao Kodaira die wel de World Cup op de 500 meter in the pocket heeft.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

En hier voor het wereldbekerklassement.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s