Wijfje wint Mass Start in Thialf

Melissa Wijfje wint Mass Start wc finale Heerenveen podium (Ellen)
(Foto Ellen van den Bergh)

Melissa Wijfje heeft zondag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen de laatste Mass Start van het seizoen op haar naam geschreven.

Wijfje kon samen Marina Zueva ontsnappen. Ze reden ronden lang samen op kop en lapten het peloton bijna. Een hele sterke race! In de laatste bocht kwam Melissa Wijfje slim onder Zueva door en sprintte naar de overwinning.

Irene Schouten won de sprint van het peloton waarmee ze in het klassement doorsteeg naar de tweede plaats achter Ivanie Blondin die de World Cup won.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start dames.

En hier voor het wereldbekerklassement

Bij de mannen verrichtte Jorrit Bergsma veel werk maar het leverde hem weinig op. Bergsma ging in zijn eentje Peter Michael terughalen en reed even alleen op kop. In de laatste ronde kwam het ontketende peloton er overheen waarna Bergsma de benen stil hield. De laatste wedstrijd van het seizoen eindigde met een sprint waarbij de Koreaan Jaewon Chung als eerste zijn schaats over de streep drukte, voor Bart Swings en Joey Mantia. Met de derde plaats verloor de Amerikaan dure punten want de Belg ging er met de wereldbeker vandoor.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Mass Start heren.

En hier voor het wereldbekerklassement.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s