Schaatskalender allround & sprint 2020-2021

img_3319

UPDATE 12-10-2020 Toch vier grote schaatstoernooien in Thialf

UPDATE 31-8-2020  Streep door eerste World Cups

Niks zo verkoelend bij tropische temperaturen als de schaatskalender voor het komende seizoen in elkaar zetten. Je frist er alleen al van op als je in gedachten langs ’s werelds snelste ijsbanen trekt. Als je daaraan denkt kun je het bijna horen .. het knisperende geluid van de punt van een schaats die in het ijs wordt gezet. Om het nog maar niet te hebben over het eerste startschot dat door de ijshal knalt .. Brrrrrrrrrrr!

Coronavirus

Misschien blijft het dit seizoen overigens wel bij het denken aan schaatsen .. We moeten immers maar afwachten of alle wedstrijden die gepland staan ook echt door zullen gaan. En of ze verreden mogen worden met publiek op de tribunes. In Nederland zijn we natuurlijk gewend aan een bomvol Thialf .. maar of dat er dit seizoen in zit is nog maar de vraag. Alles zal afhangen van hoe het coronavirus zich gedraagt.

Eerste vier World Cups gecancelled

KNSB en ISU hebben onder voorbehoud in de zomer de nationale en internationale wedstrijden alvast op de kalender gezet. Eind augustus maakte de internationale schaatsunie bekend dat de eerste vier World Cups die in het najaar van 2020 gepland stonden NIET door zullen gaan. En ook het NK Clubs op 3 oktober is uitgesteld. Op 11 oktober liet de KNSB weten dat er wel vier nationale schaatswedstrijden in Thialf zullen worden verreden dit najaar!

Schaatskalender

Voorlopig ziet de schaatskalender allround & sprint 2020 -2021 er dus als volgt uit:

2020

3/10                    NK Clubs (Heerenveen)

30/10 – 1/11      NK Afstanden (Heerenveen)

13 – 15/11          World Cup 1 (Tomaszów Mazowiecki, Polen)

20 – 22/11         World Cup 2 (Stavanger, Noorwegen)

20 – 22/11          NK Allround (Heerenveen)

28 – 29/11          NK Sprint (Heerenveen)

4 – 6/12             World Cup 3 (Salt Lake City,  Verenigde Staten)

11 – 13/12          World Cup 4 (Calgary, Canada)

26 – 28/12         WK Kwalificatie Toernooi (Heerenveen)

2021 (onder voorbehoud)

8 – 10/1              EK Allround & EK Sprint (Heerenveen)

23 – 24/1            NK Allround & NK Sprint (Heerenveen)

17 -18/2              World Cup 5 (Changchun, China)

25 – 28/2           WK Afstanden (Beijing, China)

6 – 7/3                 World Cup Finale (Heerenveen)

Schaatskalender downloaden

Omdat we bij Schaatsgekkies wel van een stukje service houden hebben we de wedstrijden voor je in een bestandje gezet dat je op onze pagina Kalender kunt downloaden. Handig hè! Uitprinten dat blaadje en boven je bed hangen. En alle wedstrijden natuurlijk met een dikke viltstift in je agenda zetten!

Schaatsgekkies Berichtenservice

Wil je nog meer service? Dan kan! We kunnen je namelijk een e-mail of appje sturen als er lotingen/startlijsten beschikbaar zijn voor de wedstrijden. Wil je dat? Meld je dan aan voor de Schaatsgekkies berichtenservice. Leuker kunnen we schaatsen niet maken, wel makkelijker!

2 gedachten over “Schaatskalender allround & sprint 2020-2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s