Schaatskalender allround & sprint 2020-2021

img_3319

UPDATE 24-11-2020: WK Afstanden verplaatst naar Heerenveen

UPDATE 4-11-2020: Schaatsbubbel begin 2021 in Heerenveen: EK & World Cups, geen WK Afstanden in Peking

UPDATE 12-10-2020 Toch vier grote schaatstoernooien in Thialf

UPDATE 31-8-2020  Streep door eerste World Cups

Niks zo verkoelend bij tropische temperaturen als de schaatskalender voor het komende seizoen in elkaar zetten. Je frist er alleen al van op als je in gedachten langs ’s werelds snelste ijsbanen trekt. Als je daaraan denkt kun je het bijna horen .. het knisperende geluid van de punt van een schaats die in het ijs wordt gezet. Om het nog maar niet te hebben over het eerste startschot dat door de ijshal knalt .. Brrrrrrrrrrr!

Coronavirus

Misschien blijft het dit seizoen overigens wel bij het denken aan schaatsen .. We moeten immers maar afwachten of alle wedstrijden die gepland staan ook echt door zullen gaan. En of ze verreden mogen worden met publiek op de tribunes. In Nederland zijn we natuurlijk gewend aan een bomvol Thialf .. maar of dat er dit seizoen in zit is nog maar de vraag. Alles zal afhangen van hoe het coronavirus zich gedraagt.

Eerste vier World Cups gecancelled

KNSB en ISU hadden onder voorbehoud in de zomer de nationale en internationale wedstrijden alvast op de kalender gezet. Maar in die lijst moest al snel gestreept gaan worden. Eind augustus maakte de internationale schaatsunie bekend dat de eerste vier World Cups die in het najaar van 2020 gepland stonden NIET door zullen gaan. Op 11 oktober liet de KNSB weten dat er wel vier nationale schaatswedstrijden in Thialf zullen worden verreden dit najaar.

De ISU voegde daar op 4 november aan toe dat er begin 2021 in Heerenveen een schaatsbubbel komt: het EK Allround & Sprint wordt opgevolgd door twee weekenden met wereldbekerwedstrijden. Op 13 november was er weer slecht nieuws: het WK Afstanden zal eind februari niet worden gehouden op de Olympische baan van Peking. Tien dagen later werd die domper weer wat verzacht: de wereldtitelstrijd wordt verplaatst naar Heerenveen. De overige wedstrijden die nog op de internationale schaatskalender stonden komen te vervallen. Dat betreft de World Cup in het Chinese Changchun (17-18 februari) én de World Cup Finale in Heerenveen (6 en 7 maart).

Schaatskalender

Bekijk hier de volledige schaatskalender allround & sprint 2020/2021.

Schaatsgekkies Berichtenservice

Wil je nog meer service? Dan kan! We kunnen je namelijk een e-mail of appje sturen als er lotingen/startlijsten beschikbaar zijn voor de wedstrijden. Wil je dat? Meld je dan aan voor de Schaatsgekkies berichtenservice. Leuker kunnen we schaatsen niet maken, wel makkelijker!

Advertentie

2 gedachten over “Schaatskalender allround & sprint 2020-2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s