Toch vier grote schaatstoernooien dit najaar in Thialf!

Goed nieuws voor schaatsgekkies! Er worden dit najaar toch nog vier grote nationale wedstrijden gehouden in Thialf. De KNSB, House of Sports en Thialf zijn er maandag in geslaagd om de organisatie rond te krijgen.

Het seizoen begint met de NK Afstanden, van 30 oktober t/m 1 november. Dat weekend zou eigenlijk het World Cup Kwalificatie Toernooi worden gehouden maar dat vervalt omdat er door de coronapandemie voorlopig geen wereldbekerwedstrijden op het programma staan.

De kalender ziet er tot eind 2020 als volgt uit:

– 21 – 22 november      NK Allround
– 28 – 29 november      NK Sprint
– 26 – 28 december      WK Kwalificatie Toernooi

De wedstrijden zullen door de coronabeperkingen zoals het er nu naar uitziet afgewerkt moeten worden zonder publiek. Schaatsfans kunnen straks vier wel weekenden via NOS TV van topschaatsen genieten.

Door het wegvallen van de eerste reeks World Cup-wedstrijden ontstond een grote behoefte om voor de eerste helft van het seizoen 2020-2021 een sterke nationale kalender neer te zetten. De KNSB en House of Sports namen daarin het voortouw, in de wetenschap dat de wedstrijden vooralsnog zonder publiek verreden moeten worden. Met medewerking van Thialf kregen zij de organisatie van drie nationale evenementen rond. 

Het ideaalplaatje bestond echter uit vier toernooien, waarbij de NK’s Allround en Sprint zelfstandig afgewerkt zouden kunnen worden. Maandag ging daarvoor definitief het licht op groen. Het vierde wedstrijdweekend is mogelijk dankzij bijdragen van Daikin, Jumbo-Visma, Reggeborgh, Univé én de schaatsers, die een deel van hun premiepot teruggeven.

“Deze onzekere tijden vereisen een continue aanpassing aan de omstandigheden”, zegt Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van House of Sports. “Wij hebben bij veel partijen in de schaatswereld een grote bereidheid ervaren om er samen de schouders onder te zetten en samen de problemen te dragen. Dat de schaatsers daar ook zelf een bijdrage aan leveren vind ik een heel sterk signaal.”

“Er is ons veel aan gelegen om wedstrijden te kunnen rijden, vandaar dat we ook ons steentje wilden bijdragen”, zegt Douwe de Vries, voorzitter van de Atletenvereniging van de KNSB. “Ook voor de schaatsers zijn dit financieel lastige tijden en toch kiezen we er juist nu bewust voor om te investeren in onze sport.”

Bekijk hier de volledige schaatskalender!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s