Nuis test positief op corona

Kjeld Nuis is in Inzell positief getest op het coronavirus. Dat maakte Team Reggeborgh donderdag 7 oktober bekend. De hele schaatsploeg en begeleiding moet in quarantaine. Nuis zelf, coach Gerard van Velde en een fysiotherapeut blijven voorlopig in Inzell. De rest van het team is al terug naar Nederland. (PS: Op 29 oktober, vlak voor het NK Afstanden, testte ook Michelle de Jong positief op corona).

Bij Team Jumbo Visma is deze week na testen één twijfelachtige uitslag vastgesteld. De volledige ploeg gaat daarom uit voorzorg 72 uur in quarantaine. Het team maakte dat vrijdagochtend bekend. Jumbo Visma besloot donderdag al om het trainingskamp af te breken.

Lichte klachten

Tweevoudig Olympisch kampioen Nuis werd dinsdag getest omdat hij lichte klachten had. Team Reggeborgh is in Duitsland voor een trainingskamp in voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen.

Door de positieve test van Kjeld Nuis gaat de hele ploeg en begeleiding van Reggeborgh in quarantaine. Nuis verbleef in afwachting van zijn testresultaat al sinds dinsdag in isolatie op zijn hotelkamer. Vooralsnog is hij de enige binnen het team die positief is getest. “Ik had lichte griepverschijnselen, maar was niet echt ziek. Ik ben best verbaasd over de uitslag. Ik ben vrijdag voordat we vertrokken nog getest op corona en was negatief, zoals het hele team”, zegt Nuis in een verklaring.

Andere Nederlandse schaatsploegen terug naar huis

De schaatshal in Inzell ging woensdag dicht nadat twee schaatsers van het Duitse team positief waren getest. Team Jumbo Visma besloot meteen om eerder terug te keren naar Nederland. Team IKO zei in eerste instantie de ontwikkelingen af te willen wachten maar besloot donderdagavond toch ook om het trainingskamp af te breken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s