Streep door eerste World Cups

World Cups gecancelled (2)

De eerste vier World Cups van het nieuwe schaatsseizoen gaan niet door. Dat heeft de internationale schaatsbond ISU maandag bekend gemaakt. Het gaat om de wereldbekerwedstrijden in november en december in Polen, Noorwegen, Amerika en Canada. Vanwege het coronavirus is reizen tussen die plaatsen niet verstandig.

Ook geen schaatsbubbel in 2020

De ISU onderzocht in september nog of er in Nederland een soort schaatsbubbel gecreëerd zou kunnen zoals in de Formule 1 en Tour de France. Er zou dan een serie van wedstrijden gehouden worden in Thialf in Heerenveen. Woensdag 30 september moest de ISU helaas melden dat de uitvoering van dit concept te vroeg is voor november en december.

Een aantal schaatslanden gaf bij de internationale bond aan dat zij niet naar Nederland zouden afreizen, mochten de wedstrijden dit jaar georganiseerd worden. Daarop trok de ISU de conclusie dat het plan voor 2020 nog niet uitvoerbaar is. Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een schaatsbubbel begin 2021. (PS: Die schaatsbubbel komt er .. lees hier meer!)

Wel vier nationale wedstrijden in Thialf

Op 11 oktober maakte de KNSB bekend dat er in het najaar van 2020 toch vier grote schaatstoernooien gehouden kunnen worden in Thialf. Het gaat om nationale wedstrijden. Lees hier meer: https://schaatsgekkies.nl/2020/10/12/toch-vier-schaatstoernooien-in-thialf-heerenveen-schaatskalender-najaar-2020/

Bron: KNSB

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s