WK Afstanden verplaatst naar Heerenveen

Het WK Afstanden 2021, dat zou plaatsvinden in Beijing, wordt verplaatst naar Thialf, Heerenveen. Het evenement wordt gehouden van 11 t/m 14 februari 2021. Dat heeft de ISU dinsdag 24 november besloten.

De schaatsbubbel die dan al enkele weken geldt in Friesland vanwege het EK Allround & Sprint en twee World Cups in januari, wordt hiermee twee weken langer in stand gehouden.

Begin november ging er al een streep door het WK Afstanden niet in Beijing, dat gold als testevenement voor de Winterspelen van 2022. De Internationale Schaatsunie moest op zoek naar een alternatieve locatie en kwam in overleg met de KNSB en House of Sports in Heerenveen terecht.

Vier internationale wedstrijden in Thialf

In Thialf staan nu in de tweede helft van dit schaatsseizoen vier internationale wedstrijden gepland. Die cyclus begint op 16-17 januari met het EK Allround & Sprint, gevolgd door twee World Cups in de weekends van 22-24 januari en 29-31 januari. Na een weekend pauze volgt dan het WK Afstanden. Dat is dan meteen het slot van het bizarre langebaanseizoen 2020-2021. Als gevolg van de coronapandemie ging de schaatskalender volledig op z’n kop.

De ISU, KNSB en House of Sports zullen voor deze wedstrijden strenge coronaprotocollen hanteren. Daar is met het NK Afstanden en NK Allround al ervaring mee opgedaan. De schaatsers gaan straks in een bubbel, die de kans op besmettingen tot een minimum moet beperken. 

“We zijn blij dat er, ondanks de beperkingen, toch nog zo veel mogelijk is gebleken”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “We hebben mooie, coronaproofe NK’s achter de rug. Met deze reeks internationale wedstrijden krijgen we ook nog de competitie die onze toppers hard nodig hebben in aanloop naar de Spelen van Beijing.”

Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van eventpartner House of Sports: “Voor het internationale schaatsen is het van grote waarde dat we, gegeven de omstandigheden, met alle betrokkenen toch een goede wedstrijdkalender hebben kunnen samenstellen. Wij waarderen het vertrouwen van de ISU om de organisatie daarvan toe te wijzen aan de KNSB en House of Sports.”

Door het verplaatsen van de diverse wedstrijden komen de World Cup in het Chinese Changchun (17-18 februari) én de World Cup Finale in Heerenveen (6 en 7 maart) te vervallen.

Bron: KNSB

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s