Dai Dai N’tab pakt vierde nationale titel op 500 meter

Dai Dai N’tab heeft vrijdag bij het NK Afstanden in Heerenveen voor de vierde keer in zijn carrière de nationale titel op de 500 meter in de wacht gesleept. Het zilver was voor ploeggenoot Hein Otterspeer. Kai Verbij completeerde het podium dat volledige werd gedomineerd door de sprinters van Jumbo Visma.

N’tab was in de eerste omloop met 34’80 net iets rapper dan in de tweede waarin hij 34’84 op de klok zette. In de tweede race liep hij een slechte laatste bocht waarin hij flink uitwaaierde.

Hein Otterspeer was op de tweede 500 meter (34’86) veel sneller dan in de eerste omloop (35’02). Twee tweede plaatsen leverden hem ook het zilver in het eindklassement op. Kai Verbij reed naar het brons met 35’13 en 35’24.

Klik hier voor het gecombineerde klassement van de 500 meter heren.

Eerste 500 meter

Op de eerste 500 meter deelde Dai Dai N’tab al meteen een flinke tik uit aan de concurrentie. Met 34’80 bleef hij in een directe confrontatie Hein Otterspeer ruim voor. Zijn ploeggenoot van Jumbo Visma noteerde 35’02. Kai Verbij kwam in 35’13 over de streep, de derde tijd.

Kjeld Nuis noteerde de zevende tijd op de eerste 500 meter met 35’40. De tweede omloop liet hij aan zich voorbij gaan. Nuis werd drie weken geleden positief getest op corona. Hij is inmiddels hersteld maar duidelijk nog niet superfit.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1e 500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s