Jorien ter Mors Nederlands kampioene 1500 meter

We moeten weer rekening houden met Jorien ter Mors. Ter Mors liet vrijdag bij het NK Afstanden in Heerenveen zien dat de oude Jorien terug is! Met een tijd van 1.55’50 versloeg ze in een directe confrontatie Antoinette de Jong die in 1.55’98 over de finish kwam.

Ter Mors beleefde vorig jaar een teleurstellend seizoen. Haar comeback op het ijs – nadat ze letterlijk een jaar aan de kant had gestaan vanwege een knie-operatie – was aanvankelijk succesvol. Dat veranderde al snel nadat ook privéproblemen een rol gingen spelen.

In de rit tegen De Jong moest Ter Mors in de laatste ronde wel wat tijd prijs geven. Antoinette de Jong kon dankzij een uitstekende slotronde dichterbij komen maar het was niet genoeg om de IKO-rijdster te verslaan. Ook De Jong lijkt daarmee op de weg terug nadat ze er afgelopen seizoen niet in slaagde om op haar oude niveau te presteren.

Titelverdedigster Melissa Wijfje moest vrijdag in Heerenveen genoegen nemen met het brons in 1.56’66. Ireen Wust begon sterk maar kwam niet verder dan de vierde tijd: 1.56’72. Het is voor het eerst sinds 2005 dat de regerend Olympisch kampioene niet op het podium staat van de 1500 meter bij de nationale titelstrijd.

Marijke Groenewoud (Team Zaanlander) reed als enige een persoonlijk record in een leeg Thialf: 1.57’52, de vijfde tijd. Ploeggenote Irene Schouten werd zesde in 1.57’68.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s