Thomas Krol prolongeert nationale titel 1500 meter

Thomas Krol heeft zaterdag in Heerenveen de nationale titel op de 1500 meter geprolongeerd. De titelverdediger opende uitstekend (23’21) en gaf daarmee zijn directe concurrent Patrick Roest al meteen het nakijken.

Krol kwam in 1.44’30 over de streep, ruim voor Roest die met 1.45’00 – ondanks een paar onzekere bochten – het zilver mocht opeisen.

Het brons ging verrassend naar Wesly Dijs die met 1.45’30 een persoonlijk record op de klok zette in Thialf.

Ook Tijmen Snel noteerde een persoonlijke toptijd van 1.46’93, hij werd er vierde mee. Sven Kramer kwam niet verder dan de zesde plaats: 1.47’45. Daarmee hield hij Marcel Bosker net achter zich: 1.47’46.

Olympisch kampioen Kjeld Nuis meldde zich vrijdagavond af voor de 1500 meter. Hij is hersteld van corona maar nog altijd niet topfit. Nuis wil zich sparen voor de 1000 meter van zondag. Ook Koen Verweij liet de 1500 meter aan zich voorbij gaan. In een interview met de NOS vertelde hij dat hij al sinds de zomer last heeft van een hernia.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s