Femke Kok Nederlands kampioene 500 meter

Femke Kok heeft zaterdag bij het NK Afstanden in Heerenveen op uiterst stabiele wijze de nationale titel op de 500 meter in de wacht gesleept.

Voor het eerst in haar schaatscarrière reed ze twee omlopen op de 500 meter. En dat deed ze twee keer in exact dezelfde tijd: 37’88. Jutta Leerdam pakte het zilver in Thialf. Ze moest Kok twee keer voor laten gaan met 38’18 in de eerste race en 38’01 in de tweede omloop.

Het brons was verrassend voor Marit Fledderus. Ze reed zaterdag twee pr’s in Heerenveen: 38’39 in de eerste race en 38’28 in de tweede. Jorien ter Mors kwam tekort voor een podiumplaats. Ze reed twee keer de vierde tijd: 38’64 en 38’33.

Bekijk hier het combinatieklassement 500 meter dames.

Eerste 500 meter

Op de eerste 500 meter deed Femke Kok al meteen goede zaken. In het snelle groene pak van Team Reggeborgh zette ze 37’88 op de klok. Jutta Leerdam was ontevreden met haar 38’18. Marit Fledderus reed naar de derde tijd in Thialf met 38’39.. Jorien ter Mors werd vierde in 38’64.

Letitia de Jong liet vorige week al weten dat ze het NK Afstanden zou overslaan. Ze kampt met een blessure aan haar schouder. Michelle de Jong kan niet meedoen aan de nationale titelstrijd omdat ze corona heeft.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 500 meter dames.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 500 meter dames.

Advertentie

Een gedachte over “Femke Kok Nederlands kampioene 500 meter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s